WEDSTRIJD Futsal Chatelineau - Herstal Turcs Futsal  15 - 3  (8-0)

DATUM 14-12-2012  21:15

DOELPUNTEN 2’, 4’ en 5’ Leo (1-0, 2-0 en 3-0), 6’ en 8’ Vanderlei (4-0 en 5-0), 13’ en 14’ Chaibai (6-0 en 7-0), 16’ Leo (8-0), 21’ Vanderlei (9-0), 22’ Monfort (9-1), 23’ Guillen (9-2), 24’ Chaibai (10-2), 25’ Yilmaz (10-3), 26’ Rahou (11-3), 31’ Vanderlei (12-3), 32’ Deswijsen (13-3), 33’ en 37’ Vanderlei (13-3 en 14-3).

VERSLAG Ondanks de onbeschikbaarheid van Diogo en Trussart (gekwetst) en de geschorste Liliu startte de thuisploeg in sneltreinvaart. Na nog geen acht minuten prijkten reeds de forfaitcijfers op het scorebord. Herstal zou deze morele opdoffer nooit meer te boven komen. Nog voor de rust liepen de cijfers op tot het alleszeggend 8-0. Na de negende treffer konden de bezoekers dan toch tweemaal tegenscoren. Het bleek het absolute einde van het verhaal want bij het lokale happy end bleek dat André Vanderlei zesmaal had gescoord en Leo Carello na de hattrick in de eerste vijf minuten in totaal viermaal. Herstal heeft vrijdag een zege broodnodig om de achtervolgers niet te dichtbij te moeten dulden.